Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница, който

...
Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница, който
Коментари Харесай

Строят детската болница в „Овча купел“

„ Избран е най-подходящият терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на съвсем всички, да не кажа на всички критерии, които бяха сложени за съвременна европейска детска болница. Теренът е към 40 декара в кв. Овча Купел, Горна Баня. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е извънредно подобаващ, защото първо е доста добър климат на съответното място и доста добър достъп и до метро и други връзки. “ Това заяви на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.

„ Теренът разрешава да бъде построена, с изключение на детската болница към нея и хотел за родители и рехабилитационен център, да бъдат обособени обособените незабавни структури, реанимационни структури и всички специалности, по отношение на потребностите, които са заложени “, изясни още Меджидиев.

„ Сред 5-те терена, които имахме опция да избираме, това се оказа в действителност най-подходящият “, съобщи здравният министър.

„ Този терен, първо беше предназначен, по този начин или другояче в Подробния организационен проект, беше предназначен за болничен комплекс. Проблемът в него съществуваше, че в средата на безусловно на УПИ имаше един частен, и към момента го има, несъмнено, частен парцел. Помогна и кметът на Овча Купел, направихме среща с него. Той съумя да откри притежателите на частния парцел “, заяви и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Частният парцел ще бъде изместен в края на целия парцел, заяви Шишков.

До месец-два ще бъде променен и утвърден подробния организационен проект, надява се Шишков.

„ Сроковете от тук нататък, безусловно са ясни “, безапелационен е служебният министър на районното развиване и благоустройството.

„ През това време, екипът на Министерство на здравеопазването, дружно с капиталовата компания, ще посетим няколко лечебни заведения в Европа от подобен мащаб на детски лечебни заведения, с цел да се ориентираме и да се подготвим за съответното задание, тъй като желаеме да е на извънредно високо равнище детската болница, извънредно съвременна европейска конструкция. Аз мощно се надявам, че проектът след 5-6 месеца ще бъде налице “, съобщи здравният министър.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР